Mijn visie

“Gezond leven is geen dieet”

Wie wil afvallen of gezonder eten, hoeft niet op dieet. De diëten vliegen ons om de oren (koolhydraatarm, eiwitrijk, ketogeen, soepdieet, combinatiedieet, …). Diëten heeft iedereen minstens 1 keer geprobeerd. De meeste diëten falen omdat ze te ver verwijderd zijn van ons eetpatroon, te streng en te beperkend zijn, moeilijk vol te houden zijn, bepaalde voedingsmiddelen verboden worden, te weinig calorieën bevatten, …

Gezond eten is niet hetzelfde als diëten. Bij gezonde voeding tellen we geen calorieën, worden porties niet gewogen, niets is verboden, … Je leert gezonde gewoontes aan en maakt gezondere keuzes. Door stap per stap te werken aan die verandering is het een makkelijke manier om het op lange termijn vol te houden en er ook echt je levensstijl van te maken.

“Iedereen is uniek, voedingsadvies is maatwerk”

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen noden. Mijn uitgangspunt is om te luisteren naar ieders verhaal. Samen gaan we op zoek naar een haalbaar voedingspatroon. Ik probeer jou zo goed mogelijk te leren kennen: wat zijn je eet- en leefgewoontes, wat is haalbaar?, wat zijn de moeilijkheden?, wat vind je belangrijk?… Het advies is afgestemd op je leven.

Er wordt rekening gehouden met werk/gezinssituatie, gewoontes, gedrag, gevoelens, motivatie, … We streven naar een realistisch doel zonder drastisch te werk te gaan, kleine veranderingen kunnen al veel te weeg brengen.

“Eten moet leuk en lekker blijven”
“Balans is het sleutelwoord voor een fit, vitaal en energiek leven”

Eten doen we allemaal graag. De grootste angst is vaak dat je niets meer zal mogen eten. Niets is minder waar! Het gaat er om goed te luisteren. Sommige staan op hun stukje taart op zondag, een glaasje wijn bij het eten, een wekelijks ijsje,…. Dat kan!

Voeding blijft een basisbehoefte. Gezonde voeding is de basis en we zoeken een balans tussen gezond leven en genieten. Alles kan en mag, zolang je de juiste keuzes leert maken, alles in juiste verhouding leert eten en je manier van denken aanpast.  Geniet van het eten, voel je niet schuldig over extraatjes, maar beperk de portie en de frequentie. Dan heeft dit weinig invloed op je gewicht.

“Positieve mindset”

Een gezonde mindset rond voeding is heel belangrijk. Heel vaak wordt de focus gelegd op slechte voedingsmiddelen (= hetgeen je niet meer mag eten). Je komt in een negatieve spiraal terecht van schuldgevoelens, gevoel van falen, foertgevoel, … als je ze wel eet. Hierdoor haak je snel af. We leggen de nadruk op wat goed ging.

Vaak ben je te streng voor jezelf waardoor verandering niet vol te houden is. De focus wordt te veel gelegd op hetgeen niet goed gegaan is, terwijl er meestal ook veel wel goed gegaan is. Probeer altijd het positieve in je dag/week/maand… te zien. Een positieve mindset is de helft van het werk. 1 slechte dag maakt geen slechte week.

“Focus on your health, not your weight”

De meeste wegen zich veel te veel: wekelijks, dagelijks, meerdere keren per dag, … Het cijfer op de weegschaal leidt vaak tot frustratie, moed verliezen en opgeven. Probeer jouw focus te verleggen, laat het cijfer op de weegschaal los. Het lichaamsgewicht wordt beïnvloed door heel veel factoren (vocht, hormonen, stoelgang, spieren, …) en is dan ook niet altijd een goede parameter. Gewicht is dus niet altijd de belangrijkste parameter om te weten of we al dan niet gezond bezig zijn. Het belangrijkste is dat jij je 100% goed voelt bij het veranderen van je gewoontes. Het gewichtsverlies zal automatisch wel volgen.

Zin om samen met mij aan de slag te gaan?

Of heb je nog vragen?

Contacteer mij