Werkwijze

Consultaties

Voedingsgewoontes aanpassen is niet zo moeilijk als je denkt, met een aantal kleine veranderingen komen we al een heel eind.

Je kan bij mij terecht voor individueel voedingsadvies op maat. Samen zoeken we naar oplossingen om te komen tot een levensstijl die bij jou past. Ik bied een antwoord op al je vragen en geef je concrete en praktische tips om mee aan de slag te gaan:

  • individueel aangepaste adviezen (tips, variatie, planning, …)
  • receptuur
  • productinformatie
  • etiketten lezen
  • didactisch materiaal
  • uitgewerkte thema’s  (feestdagen, restaurant, bbq, apéritieven, water, …)
  • mentale ondersteuning, motivatie
  • algemene levensstijl: beweging, slaap, emotie, stress, …

De consultaties vinden normaal plaats binnen de praktijk. Wanneer het echt onmogelijk is om te komen, kan een huisbezoek geregeld worden. Bij een huisbezoek wordt een kleine verplaatsingsvergoeding aangerekend.

1e consultatie  (+/- 1,5 uur)

Tijdens de eerste consultatie leren we elkaar beter kennen, zowel op persoonlijk vlak als op vlak van voeding. Dit is belangrijk voor het verdere verloop. We bespreken jouw persoonlijke gegevens, je doelen, wensen en verwachtingen. Het verloop van de begeleiding zal gebaseerd zijn op deze informatie. Tijdens de eerste consultatie krijg je uitleg over een gezonde voeding en krijg je concrete individuele tips en tricks waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan.

Opvolgconsultaties  (+/- 30 minuten)

Tijdens de opvolgconsultaties evalueren we samen hoe het gaat en welke nieuwe werkpunten er eventueel zijn. Er wordt gekeken waar er problemen of moeilijkheden zijn en hoe we hiermee kunnen omgaan, er worden tips gegeven, er kunnen vragen gesteld worden, …  

Afspraak annuleren

Kan je jouw afspraak niet nakomen, gelieve dan minstens 24u op voorhand contact op te nemen. Bij het niet tijdig verwittigen wordt de consultatie aangerekend.

Terugbetalingen

Alle ziekenfondsen komen (gedeeltelijk) tussen in de kosten van de consultaties, voor iedere ziekenfonds gelden andere voorwaarden. Raadpleeg uw ziekenfonds of vraag raad aan je diëtiste.

Christelijke Mutualiteit (CM) klik hier
Bond Moyson klik hier
Onafhankelijk ziekenfonds (OZ) klik hier
Partena klik hier
Vlaams & Neutraal ziekenfonds (VNZ) klik hier
Liberale mutualiteit (LM) klik hier

Voor begeleiding van kinderen met overgewicht voorziet het RIZIV ook een tussenkomst voor 10 consultaties (verspreid over 2 jaar). Vraag meer advies aan je diëtiste.

Type 2 diabetespatiënten met een voortraject of een zorgtraject hebben jaarlijks recht op een tussenkomst van het RIZIV voor 6 consultaties (voortraject) of 2 consultaties (zorgtraject). Hiervoor heb je een doktersvoorschrift nodig.

Voordrachten

Naast de consultaties geef ik ook voordrachten, cursussen, (kook)workshops, winkeloefeningen, … Contacteer mij gerust vrijblijvend voor verdere info. Thema’s kunnen variërend zijn, er mag gerust een eigen voorstel gedaan worden. De kostprijs is afhankelijk van tijdsduur en aard van thema. Tevens wordt er een verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Zin om samen met mij aan de slag te gaan?

Of heb je nog vragen?

Contacteer mij

Ik vind de consultaties heel goed, ze zijn erg persoonlijk, advies is echt op maat. Er is oog voor alle aspecten van gezond leven, veel ruimer dan gewicht en voedingsdagboekje. Steeds nieuwe ideeën en creatief omspringen met moeilijkheden. Geen ‘je moet’, maar ‘hoe kunnen we’.

N.V.

Ik krijg altijd voldoende voorbeelden van alternatieve producten.

F.L.

Ik krijg steeds positieve feedback, dit motiveert om door te doen. Ann luistert naar wat ik zeg.

A.V.

Het voelde niet aan als een dieet, maar eerder als een verandering van manier van eten. Via de tips is het nu ook veel gemakkelijker om dat gewicht te behouden.

L.C.

Persoonlijke aanpak, veel recepten en tips, op een natuurlijke manier.

S.T.

Er is geen drempelvrees als het eens minder goed is gegaan. Je krijgt telkens weer de steun om gezonde levensstijl verder te zetten.

M.V.

Naar mijn diëtiste ga ik niet om te diëten, maar om een gezonde levensfilosofie aan te leren: make it a lifestyle, not a duty.

S.C.

Er is een vertrouwensrelatie en zeer amicale aanpak.

C.M.

Een heel persoonlijke aanpak met adviezen die duidelijk onderbouwd zijn. Het motivationele komt aan bod op een fluwelen wijze.

P.D.